Ha csak a zenét és az általunk elnémított szereplőket nézzük, akkor győztes remek, de mivel utó- rendezni nem tudunk, inkább egy Arany Málnát dobjunk felé.

 

Szépséges Piroskánk leszűrt, meggyantázott története már évtizedek óta kering a gyerekszobákban; Hollywood persze magához méltóan, nagyobb fordulatot és eredeti Grimm-féle szexuális réteget húzott a történetre.  Ami persze sosem gond, sőt a közönség él-hal a túlfűtött erotikájú, természetfelettit kapargató filmekért.  Ezt a látszatot kelti a tökéletesen összeállított előzetes, s mégis csak egy lassan folyó, ismétlődő és semmitmondó párbeszédeket felvonultató, gyakran csak sétálgató statiszta rengeteget mutató próbálkozást kapunk.

Persze nem meglepő, hogy Catherine Hardwicke – az Alkonyat sorozat első részének rendezőnője – nem hagyhatta ki, a manapság virágkorát élő gótikus vámpír-vérfarkas-boszorkány filmek óriás hullámának újbóli meglovagolását. Az energiáktól mindig túláradó Hardwicke, már az Alkonyat forgatása idején bebizonyította, hogy megállíthatatlan lelkesedéssel tudja kielégíteni a tini szívek vágyálmait. Ez akkor sikerült, most nem!

Már az első képkockáktól kezdve, az az érzése támad az embernek, hogy talán visszarepült 2008-ba és bármelyik pillanatban kaphat egy Bella Swan – Edward Cullen lélekháborút. A recept pedig: a jó, a rossz és a különleges szépség szerelmi hármasa, apró vallási felhang, s földöntúli, titkos érzelmi lángolás. Mindez egyfelől ad egy reményteli vágyakozást, másrészt viszont elkeserítő, hogy a méhkirálynő ennyire nem képes elszakadni előző gyermekétől.  Az mégis dicsérni való, hogy Hardwicke tagadhatatlan tehetséggel talál rá perzselő kémiájú párjaira: Amanda Seyfried (Valerie – modern Piroska) és Shiloh Fernandez (Peter) tiltott szerelmes pillanatai abszolút magukkal ragadóak. De ez sem elég. Valami végig hiányzik.

Az egyetlen mentő hozzávalója a karakteres, és az alap elgondolást totálisan visszaadó zene, amely minden rezdülésével eléri, hogy kirázzon minket a hideg. Talán inkább egy etűd-alkotást kellett volna készíteniük…

 

Jenei Brigitta

Címkék: jenei brigitta

A bejegyzés trackback címe:

https://kosmarket.blog.hu/api/trackback/id/tr742873233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása