Bernie, te huncut!

 2011.03.06. 20:39

A Formula 1 ősatyja, Bernie Ecclestone valószínűleg megtalálta múzsáját, az ősanyát. Legalábbis nehéz más indokot találni, hogy képes nap, mint nap újabb képtelen ötletekkel előállni, miként emelné a száguldó cirkuszt újra a csúcsra.

 

 

A mogyoródi pálya előtt több tízezer ember, epekedve várja a Magyar Nagydíj kezdését. Az izgalmakat fokozza, hogy a belépőjegy mellé mindenki különböző összegért, vízipisztolyt vásárolhat. Többen nagyobb kaliberű fegyvert szereztek be, s büszkén hirdetik, ők ma kilövik Schumit.

Bernie Ecclestone büszkén tekint a hatalmas tömegre, hiszen újításaival rekordszámú érdeklődőre tett szert. Mikor a lángész fejéből kipattant az ötlet, mely szerint a pályákat öntözőrendszerrel látják el, hogy növeljék a kicsúszások, ütközések esélyét, s ezzel még jobban kockáztatva a versenyzők életét, mindenki csak ámult a mester bölcsességén. Hát még mikor kitalálta, hogy női versenyzők is szerepeljenek. S nem is akárhogyan! Egy konstruktőri csapatban, férfi és nő együtt szerepel, viszont a pontozásban külön számítás alá vannak véve. Az istállók versenyében azonban nagyon is számít, hogy együtt is sikeresek legyenek.

A forradalmi reformoknak köszönhetően, világszerte több millióval nőtt a Formula 1 nézettsége. De ez nem is csoda, hiszen ki ne szeretné látni, ahogy Vettel csapattársa a befutás után, sisakját levéve megrázza gyönyörű, csapzott szőke haját. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a box utcában dolgozók, szigorúan csak bikinit viselő nők lehetnek, aligha lepődünk meg a sportág népszerűségi adatain.

Bernie Ecclestone szerint azonban az újításoknak ezzel még koránt sincs vége. A versenyeket követők, nyálcsorgatva követelik az újabb reformokat.

A Formula 1 császára remélhetőleg lassan felébred álmából, és belátja, a való életben, ha így folytatja, s felteszi a kérdést a néphez, hogy: „Kenyeret és cirkuszt?”, a válasz számára kiábrándító lesz: „Kösz, a cirkuszból elég!”

 

Számadó Péter

Címkék: számadó péter

A bejegyzés trackback címe:

https://kosmarket.blog.hu/api/trackback/id/tr902716527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása