Az országos bajnokok, Európa legjobbjai, idén Bernben mutatják be produkciójukat. Már a belváros főterén is jég fogad, igaz nyitott és kicsi, de zenével és forralt borral, tehát a hangulat adva van. A folyó túloldalán, a Viktória tér után már a helyszínen is vagyunk, előttünk a Postfinance versenypálya grandiózus Arénája. Erre tekint egy hatalmas sátor, teret adva az edzéseknek. Itt a rajongók, a rólunk készített fényképekkel várnak minket, hogy aláírjuk azokat és újabbakat készítsenek. Itt igazán jéghercegnőnek érezhetem magam. A tribün kicsi, de annál nagyobb szeretet lengi körbe. A ráhangolódás itt zajlik, a várva várt eseményre. 20 méterrel odébb, pedig a versenyláz atmoszférája kerít majd a hatalmába. Az Aréna lelátóin önbizalmat adva hatalmas zászlók hirdetik: Victory Joubert, Our Carolina… Viki Pavuk. A közönség lelkes tapsa, bíztató kiabálása kellő adrenalinnal tuningol minket a futás alatt. Fegyelmezettséget a bírók, technikai specialisták és kolerek feszes rendje parancsol csupán, emlékeztetve a téthelyzetre. Az izgalom kellőképpen forrósítja a hangulatot, ezt a pálya fagyos hőmérséklete enyhíti. A cseh versenyző, Brezina szabotálta is a dolgot, a versenybemelegítést nagykabátban indítva.

A versenymenet a kvalifikációkkal kezdődött, majd a rövidprogramokra került sor, végül pedig a legjobb 24 versenyzővel, a szabad programok következhettek. Az utolsó napra, mint minden alkalommal, most is az egyénizők kerültek, próbára téve az idegeinket. Elérkezett a verseny napja, régi érzések köszönnek vissza; melegítés szárazon, jégen. A külvilágot csak a távolban hallom, látom, a bíztató szavakat mégis a szívembe zárom. A zászló fent önbizalmat ad; az EB. elsőszámú magyar indulója vagy… Amint beállok, elszáll az aggódás; ki néz, ki nem, mit várnak tőlem… a helyét átadja a mérhetetlen vágy, hogy kikorizzam magam, szálljak a jégen, elérjem a várt teljesítményem, s az előadásom a szívekbe repüljön.

A melegítésről kamerák kísérnek a jégre, majd a lihegőbe. De már nem csak a lencsét nézem, a kameraman munkáját is figyelem. Rabjává váltam egy másik világnak, vágyam a versenyzést befejezve, hogy riporterként is EB-k. VB-k és Olimpiák résztvevőjévé váljak.

 

Pavuk Viktória

 

https://www.youtube.com/watch?v=8X6x-ilGcms

 

 

 

Címkék: pavuk viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://kosmarket.blog.hu/api/trackback/id/tr712716320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása