„Elfogadja az angyal kezét”

 2011.03.12. 22:52

Alapszakasz győzelem, MVP és gólkirály! Ez Varga Dénes eddigi teljesítménye új csapatában, a Primorje Rijekában. Dumi bátyjával, Dániellel együtt költözött Horvátországba a nyáron. A 2010/2011-es szezon eddig jól sikerült a Jadranska-ligában és az Euroligában is játszó testvérpárnak, hiszen mindketten húzóemberek, a csapat legjobbjai.

De térjünk is vissza a legkisebbik Vargához. Még csak 24 éves, de máris a világ elit játékosai között tartják számon. Az egyik legerősebb bajnokságban, első szezonjában, olyan teljesítményt tudott nyújtani, ami után biztos, hogy mindenki megjegyzi a nevét. Igaz, még csak az alapszakasz végén járunk, viszont hasonlóan kiemelkedő játékkal, nem kérdéses a bajnokságvégi, legértékesebb játékosnak járó trófea.

Pedig mélyről indult. Fiatal kora ellenére már több komolyabb megpróbáltatáson ment keresztül, kezdve a 2005-ös, féléves eltiltásával. Vétett. Nagyot. Ittasan összetörte a szülők kocsiját, pont az ifjúsági Európa-bajnokság előtt. Ezután a baklövés után megváltozott benne valami, hiszen élete egyik értelmétől fosztották meg: a játéktól! Dumi, ha valamit igazán szeret, az a felhőtlen, pimasz vízilabdázás, amit sokszor meg is mutat a rajongóknak. Felállt, de nem szállhatott a magasba, komoly sérüléssorozat vette kezdetét, amely mentálisan is megviselte. Talán az „angyalok”, talán a család és a barátok segítségével, de nem mondott le legnagyobb álmáról, küzdött érte, legtöbbször saját magával, és a cél megvalósult: olimpiai bajnok lett, alig huszonegy évesen.

 2011 márciusát írunk, Dénesnek hasonló sikerekben és elismerésekben még nagyon sokszor lehet és lesz is része. Egy év múlva pedig irány London! Mára érett férfiként gondolkozik, cselekszik, és ami a legfontosabb, vízilabdázik. Semmi kétség: angyalok fogják a kezét.

 

Lampert Barbara

Címkék: lampert barbara

A bejegyzés trackback címe:

https://kosmarket.blog.hu/api/trackback/id/tr362734647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása