Más szelek fújnak…

 2011.05.31. 20:02

Unalmas! Nem jók a szabályok! Túl veszélyes! Változtatni kell! Veszélyben van a Forma 1!

Hányszor hallottuk már ezeket?!

Bár tény az, hogy időről időre felröppennek olyan jellegű pletykák, amik egy konkurens sorozat elindításáról szólnak!  Sőt egyre többet hallani arról is, hogy maguk a csapatok sem elégedettek teljes mértékben a jelenlegi helyzettel. A 2012-ben lejáró Concorde-szerződés változtatását is egyre szorgalmazzák a csapatok.

„A teljes Concorde-szerződést újra kell gondolni, a versenyek számát, a költségeket, a külsőségeket, a bevételek elosztását, mindent. Az egész sportágat teljes mértékben újra kell strukturálni” – nyilatkozta Flavio Biatore a héten a La Gazetta dello Sport-nak adott interjújában.

A jelenlegi érvényben lévő szerződés szerint 50-50 százalékban osztozik a bevételeken a kereskedelmi jogokat birtoklós CVC Capitals és a csapatok. Ezt az arány szeretnék a megváltoztatni…

„A sportág irányításához – az olasz csapatfőnök véleménye szerint – az istállóknak sokkal nagyobb beleszólást kell biztosítani.”

Ebben az egyben mindenki egyet ért, abban viszont már eltérnek, mennyire kellene, hogy uralják a forma 1-et a „főszereplőknek”. Egyes vélemények szerint elég már az is, ha csak 51 százalékra növelik a többséget, de vannak radikálisabb vélemények is. Sőt még egy másik sorozat elindításával is fenyegetőznek.

„A 2012-es idény végén lejár az F1 alapszerződése, és a folytatásban három út közül választhatunk: hosszabbítunk a jelenlegi jogtulajdonossal, vagy új partnerrel kötünk szerződést vagy új, önálló sorozatot indítunk, amelynek mi kezeljük a gazdasági oldalát – mondta Luca di Montezemolo, a Scuderia elnöke a CNN-nek. – Sajnos túlságosan elment a sportág a show irányába, mert a jogtulajdonos így kereshet többet. Mintha azt mondanánk a labdarúgóknak, hogy esős időben teniszcipőben játsszanak, mert úgy érdekesebb a játék, és a gyengébbik csapatnak nagyobb esélye van a győzelemre."

„Átestünk a ló túloldalára, a nyolcvan boxkiállás egy versenyen már rengeteg, az emberek pedig elveszítették a fonalat, már senki sem érti, mi történik a futamokon. Van egy határ, amelyet nem szabad átlépnünk, és a Ferrari minden erejével azon lesz, hogy ésszerű maradjon.”

Persze mint mindennek, ennek is két oldal van. A sportág egyre népszerűbb, egyre több embert „fertőz meg” szerte világon!

„Bernie Ecclestone elérte, hogy az F1 az egész világot behálózza, lesz futamunk Amerikában, Oroszországban és Indiában is, most nekünk kell tennünk azért, hogy fogyasztható sportágat adjunk ezeknek az országoknak" – mondta Montezemolo.

Mindig is voltak, lesznek olyan emberek, akik kifogásolnak majd valamit. Sosem lesz egyszerre mindenkinek jó.

De az tény és vitathatatlan, hogy a Forma 1 növekvő népszerűsége, már több mint 60 éve megállíthatatlan! 

 

Csizmadia Dóra

Címkék: csizmadia dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://kosmarket.blog.hu/api/trackback/id/tr212946969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása