„Fernando gyorsabb nála! Ugye érted?!” Ilyen és ehhez hasonló „szánalmas” rádióüzenetekkel próbálkoztak a csapatok, mióta bevezették a csapatutasításra vonatkozó tilalmat a Forma 1 szabálykönyvébe. Jelentem mára már nem fütyül tovább a rigó!

Na de térjünk vissza csak az elejére!

2002. május 12 Ausztria, A-1 Ring. Jól emlékszünk az eseményre. Barrichello a versenyt végig vezetve, át kellett, hogy adja a vezető szerepet csapata kérésére. Az már mondhatni természetesnek minősült, hogy a sportágat kedvelők, a média, még Schumacher rajongói is felháborodtak az eseten. Az FIA sem tűrhette szó nélkül, ezért hatalmát megmutatva szabályt alkotott, hogy megvédje szeretett sportága becsületét. – Tilos a pilótát arra utasítani, hogy engedje el saját csapattársát - No igen, eddig minden szép és jó. Csakhogy a történet nem ennyire egyszerű! Ugyanis, azt semmi nem tiltotta, hogy titkos jelzéseket, előre megbeszélt kifejezéseket használjanak. Tehát ha nem mondják ki egyértelműen az „engedd el” kifejezést, hanem csak annyit, hogy fütyül a rigó, nem vétenek a szabályok ellen. Persze mindehhez az is kellett, hogy a pilóták feltűnésmenetesen hajtsák végre a pozíciócserét. Hmm… Érdekes! Akkor most, hogy is van ez?! Mégis lehetséges az, ami tilos?!  

Na de ma már felesleges ezen tovább gondolkodnunk! Legalábbis az idei szabályok szerint.

Az új sportszabályzatból végre kihúzták a csapatutasításokra vonatkozó tilalmat, így az istállók ismét nyíltan utasíthatják pilótáikat! Úgy tűnik a sport „fejesei” is rájöttek mára, hogy mégsem ők irányítanak mindent….

 

Csizmadia Dóra

Címkék: csizmadia dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://kosmarket.blog.hu/api/trackback/id/tr772821780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása